5 galaretek (3 taki sam smak kolor pomarańczowe i 2 inny smak- żółte )
3 budynie śmietankowe
1 kostka masła extra
1 litr mleka
3 łyżki cukru pudru
2 opakowania delicji
1 duża paczka biszkoptów
Sposób przygotowania :
Na dużej blasze rozłożyć biszkopty, następnie przygotować masę w ten sposób, że ugotować 3 budynie w 1 litrze mleka, następnie dodać 3 galaretki w proszku i dobrze je wymieszać, by się rozpuściły (galaretek nie gotować). Po ostygnięciu wymieszać z masłem ubitym z 3 łyżkami cukru pudru. Pół masy rozsmarować na biszkoptach, na to ułożyć delicje i przykryć pozostałą masą budyniową. Dwie galaretki żółte rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i dobrze wymieszać. Po ostygnięciu wylać na masę budyniową i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Pa ;*
Klara.
wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wygląda mmm.. na pewno skorzystam z przepisu :)
OdpowiedzUsuńAle mi smaka narobiłaś.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!
Wygląda smacznie... :)
OdpowiedzUsuńBędę musiała spróbować je zrobić...
Zapraszam do mnie i obserwuję.
mmm by sie zjadło;d
OdpowiedzUsuńzapraszam do siebie;)
ale jeść mi się zachciało : 3
OdpowiedzUsuńW sumie to taki pomysł podsunęła jedna z blogerek :)
OdpowiedzUsuńTo świetnie go wykonałaś ;)
Usuń