Lukasz Żygadlo
Za oknem robi się coraz cieplej, tamten tydzień byl bardzo sloneczny, czekam aż wreszcie będę mogla wyjść w bluzie lub w bluzce z krótkim rękawem. Rolki są już przygotowane do wyjścia w sumie w tym roku już nawet raz bylam w lutym, ale ineczej się jeździ jak jest cieplo, a inaczej jak zimno.
Bardzo jestem ciekawa jak będzie tu wyglądać wiosna, podobnież w każdym roku jest tu inaczej, raz calą wiosnę pada deszcz a innym razem jest bardzo slonecznie. Kwiaty już od marca pięknie kwitną, w promieniach slonca wyglądają przecudnie.
We wtorek prawdopodobnie przejdę się nad wielki wodospad, więc nowe zdjęcia na pewno się pojawią :)
Przepis na pyszną warstwową salatkę gyros :
- 2 piersi z kurczaka
- przyprawa gyros
- 1 puszka kukurydzy konserwowej (mala)
- 4 ogórki konserwowe
- 1 mala cebula
- 1 średnia kapusta pekińska
- ketchup
- majonez
Kroimy
w drobną kosteczkę ogórki, w drobne i cienkie piórka cebulę, pierś
kurczaka na drobne kawałeczki takie jak w gyrosie, kapustę siekamy w
piórka, kukurydzę odsączamy z płynu.
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
Krok 2
W misce układamy warstwowo:mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Kroimy
w drobną kosteczkę ogórki, w drobne i cienkie piórka cebulę, pierś
kurczaka na drobne kawałeczki takie jak w gyrosie, kapustę siekamy w
piórka, kukurydzę odsączamy z płynu.
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
Krok 2
W misce układamy warstwowo:mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Kroimy
w drobną kosteczkę ogórki, w drobne i cienkie piórka cebulę, pierś
kurczaka na drobne kawałeczki takie jak w gyrosie, kapustę siekamy w
piórka, kukurydzę odsączamy z płynu.
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Kroimy w drobną kosteczkę ogórki, w drobne i bardzo drobno w kosteczkę cebulę, pierś kurczaka na drobne kawałeczki takie jak w gyrosie, kapustę siekamy w piórka, kukurydzę odsączamy z płynu.Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
Krok 2
W misce układamy warstwowo:mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
W misce układamy warstwowo:
- mięso
- ketchup
- ogórki
- cebula
- kukurydza
- majonez
- ketchup
- kapusta zmieszana z majonezem i ketchupem ( będzie wilgotniejsza)
Kroimy
w drobną kosteczkę ogórki, w drobne i cienkie piórka cebulę, pierś
kurczaka na drobne kawałeczki takie jak w gyrosie, kapustę siekamy w
piórka, kukurydzę odsączamy z płynu.
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
Krok 2
W misce układamy warstwowo:mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Kroimy
w drobną kosteczkę ogórki, w drobne i cienkie piórka cebulę, pierś
kurczaka na drobne kawałeczki takie jak w gyrosie, kapustę siekamy w
piórka, kukurydzę odsączamy z płynu.
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
Krok 2
W misce układamy warstwowo:mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Klara
Kroimy
w drobną kosteczkę ogórki, w drobne i cienkie piórka cebulę, pierś
kurczaka na drobne kawałeczki takie jak w gyrosie, kapustę siekamy w
piórka, kukurydzę odsączamy z płynu.
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
Mięso posypujemy 2 łyżkami przyprawy Gyros (sporo zostanie na następny raz lub jako marynata do innych dań) i mieszamy w osobnej misce, żeby połączyła się z mięsem.
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, podsmażamy kurczaka na tyle długo żeby się wysmażył na pół-chrupiąco, a potem czekamy aż przestygnie.
Krok 2
W misce układamy warstwowo:mięso
ketchup
ogórki
cebula
kukurydza
majonez
ketchup
kapusta - See more at: http://wrzacakuchnia.pl/przepisy/salatki/salatka-gyros-tradycyjna/#sthash.08W8oZli.dpuf
mm pyszności :)
OdpowiedzUsuńostatni raz jadłam ta sałatkę.. hm.. na sylwestra, i wyglądała tak samo jak u cb ;) pycha jest! ciocia moja wie co dobre, i ty także ;)
OdpowiedzUsuńu nas pogoda dość zróżnicowana, czekam na zdj.)
chyba idę biegać zaraz xd
mniaaam! :D
OdpowiedzUsuńmmm wygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńgyros to najpyszniejsza sałatka jaką jadłam! Mój kolega przygotowuje ją jak nikt inny :))
OdpowiedzUsuńTeraz już naprawdę czuć wiosnę :) Ja dopiero muszę nauczyć się jeździć na rolkach :P
Oby ta wiosna była ciepła, moje rolki także już czekają na jazdę wiosenną :)
OdpowiedzUsuńMuszę kiedyś zrobic tą sałatkę, słyszałam od wielu ludzi, że jest bardzo smaczna;)
Pozdrawiam :)
uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńLubię tę sałatkę i sama czasami ją robię :) Fajnie wygląda to warstwowe rozłożenie składników, ja zazwyczaj mieszam wszystkie razem ;]
OdpowiedzUsuńMm uwielbiam tą sałatkę! Czekam na nowe zdjęcia ;)
OdpowiedzUsuńO mniam! Kocham tę sałatkę, mogłabym zjeść sama cała miskę! haha :D uwielbiam ogólnie kurczaka w każdym wydaniu.. :D
OdpowiedzUsuńZmieniłam adres bloga! Dotąd był dostępny pod adresem "czesc-lubie-cie", teraz:
http://muufre.blogspot.com/ !
buziaki :)
lubię tą sałatkę :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatkę gyros! :) aż mi zrobiłaś ochotę, muszę niedługo namówić chłopaka żeby ją sobie zrobić :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam gyrosa! :)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za takimi daniami, za dużo w nich tych wszystkich ulepszaczy typu keczupy i majonezy... Może bez nich (i ewentualnie bez mięsa) bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńBuziaki.
ja lubie, ale oczywiscie nie za czesto, bo co za duzo to nie zdrowo ;)
UsuńJa nie potrafię gotować. ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam tą sałatkę !:)
OdpowiedzUsuńjadłam uwielbiam jest swietna
OdpowiedzUsuńrównież czekam na to by już moc chodzic w bluzie
spalonemosty.blogspot.com
Masz rację gotowanie jest sztuką, w którą trzeba włożyć tyle samo serca ile w każdą inną działalność artystyczną. Niewielu jednak tak je postrzega....
OdpowiedzUsuńUwielbiam tą sałatkę, każdy w moim domu się nią zajada! Przypomniałaś mi o niej :P Muszę ją niedługo zrobić :) Zapraszam do siebie www.iambeti.blogspot.com
OdpowiedzUsuń