niedziela, 8 kwietnia 2012

Krówka :)

Uwielbiam to ciasto, najlepiej smakuje następnego dnia gdy schłodzi się w lodówce i herbatniki będą mięciutkie. 


Składniki :
8 paczek herbatników
2 budynie waniliowe
1 galaretka cytrynowa
1/2 litra mleka
1 margaryna "Palma"
1 mleko skondensowane tzw. masa krówkowa

Przygotowanie budyniu :
Z mleka ugotować budyń go gorącego wsypać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać. Zimny budyń utrzeć z margaryną.

2 śnieżki
1 i 1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki wrzącej wody

Przygotowanie śnieżki :
Śnieżkę ubić z 1 i1/2 szklanki mleka, a 2 łyżki żelatyny rozpuścić w wodzie. Przestudzoną żelatynę dodać do ubitej śnieżki.

Na brytfance średniej wielkości układamy :
1.Ciastka
2. Masę budyniową
3.Ciastka
4.Masę krówkową
5.Ciastka
6.Ubitą śnieżkę
Na wierzch można utrzeć czekoladę lub posypać cappuccino ;)
 
 
Pozdrawiam
Klara.





14 komentarzy:

Cieszę się,że jesteś. ;*
Zostaw po sobie ślad.
Za każdy komentarz bardzo dziękuje !