Składniki :
8 paczek herbatników
2 budynie waniliowe
1 galaretka cytrynowa
1/2 litra mleka
1 margaryna "Palma"
1 mleko skondensowane tzw. masa krówkowa
Przygotowanie budyniu :
Z mleka ugotować budyń go gorącego wsypać galaretkę cytrynową i dobrze wymieszać. Zimny budyń utrzeć z margaryną.
2 śnieżki
1 i 1/2 szklanki mleka
2 łyżeczki żelatyny
1/2 szklanki wrzącej wody
Przygotowanie śnieżki :
Śnieżkę ubić z 1 i1/2 szklanki mleka, a 2 łyżki żelatyny rozpuścić w wodzie. Przestudzoną żelatynę dodać do ubitej śnieżki.
Na brytfance średniej wielkości układamy :
1.Ciastka
2. Masę budyniową
3.Ciastka
4.Masę krówkową
5.Ciastka
6.Ubitą śnieżkę
Na wierzch można utrzeć czekoladę lub posypać cappuccino ;)
Pozdrawiam
Klara.
pychotka;)
OdpowiedzUsuńmmmmmm, przepysznie wygląda <3
OdpowiedzUsuńPyszniutki ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie:
wiikuuu.blogspot.com
Lubie je, ale jestr straaaaaaaaaaaaaaaasznie slodkie ;D
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie
OdpowiedzUsuńpycha ;p
OdpowiedzUsuńLooks yummy!
OdpowiedzUsuńmniam.
OdpowiedzUsuńmniam, totalnie musze wypróbować! uwielbiam wszystko co smakuje jak karmel/krówka :3
OdpowiedzUsuńpyszniutko.!
OdpowiedzUsuńmmm, wyglada pysznie ;)
OdpowiedzUsuń+zapraszam do mnie; www.hooope-dieslast.blogspot.co.uk
Zostałaś przeze mnie otagowana :)
OdpowiedzUsuńThis looks amazing! I will have to try making it sometime.
OdpowiedzUsuńhttp://www.glamkittenslitterbox.com/
Twitter: @GlamKitten88
Moje ulubione ciasto. Pycha
OdpowiedzUsuń